• Snoop Dogg: Bush (DoggyStyle Records)


  A kaliforniai rapper új albumával olyan bravúrt hajtott végre, amire kemény másfél évtizedet kellett várnia: ismét meghódította az amerikai R&B lista csúcsát. Igaz, ebben kétségtelenül nagy szerep jutott a produceri teendőket elvállaló Pharrell Williams-nek is. A közreműködők között pedig megtaláljuk többek közt Gwen Stefanit, Stevie Wondert, Kendrick Lamart és Charlie Wilsont.

 • Válogatás: VOLT Fesztivál 2015 (Sziget Kft.)


  Máris publikus a 2016-os VOLT időpontja (június 29–július 2.), ám addig is itt egy válogatás az idei, rekorddöntő VOLT kapcsán. Húsz hazai előadó, illetve formáció kapott helyet az esemény után a lemezen is – igaz, itt csak egy-egy dal erejéig. A korongon a buli hivatalos dala és Ákos exkluzív koncertfelvétele egyaránt helyet kapott.

 • A HIM ad koncertet Székesfehérváron


  A szerelem sötét oldalát megzenésítő finn sikercsapat, a HIM 2015. augusztus 1-jén, szombaton lép fel a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon.??

 • Válogatás: Strand – Nagyon Zene Fesztivál 2015 (Volt Produkció Kft.)


  Zseniális gyűjtemény a hazai könnyűzene finomságaiból azoknak, akik ott lesznek a Strandon, és azoknak is, akik nem. Egy olyan korban, amikor már nem divat sem a cédé, sem a gyári válogatás, viszont annyira potom pénzért, amennyiért az ember inkább igent mond rá, semmint bajlódna a letöltögetéssel. Kár, hogy mégsem teljes az öröm.

 • Ingyenes lesz a zenei magazin


  Komoly átalakulás előtt áll a hetente megjelenő, befolyásos New Musical Express brit magazin, szeptembertől ingyenes lesz. A bevásárlóközpontokban, egyéb kereskedelmi egységekben, pályaudvarokon és egyetemeken szerezhetik be az érdeklődők.

 • Listamustra 2015/28


  A See You Again két másik zeneszámmal együtt a listavezetés tekintetében az amerikai zenetörténet legsikeresebb rapfelvétele lett. A Halálos iramban című mozifilm hetedik részének (Furious 7) betétdala, Wiz Khalifa észak-dakotai születésű rapper és Charlie Puth New Jersey-i énekes slágere egy hét megszakítással 12. hete vezeti a Billboard magazin Hot 100 rangsorát.

 • Péntek, az új zene napja


  Zenei szempontból rendkívül fontos nap a mai. Eddig a német piacon pénteken, a briten hétfőn, az amerikain kedden, a hazain főleg csütörtökön jelentek meg a zenei újdonságok. Július 10-től világszerte ugyanazon a napon kerülnek forgalomba.

 • Listamustra 2015/27


  A héten – nem kis meglepetésre – Lionel Richie vezeti a brit albumeladási listát a 2003 februárjában megjelent, két CD-ből és egy DVD-ből álló The Definitive Collection című gyűjteményével, amely a múlt héten nem szerepelt a százas mezőnyben, kiadásakor is csak a tizedik helyig jutott. Most 19 896 példánnyal áll az élen.

 • Kozma Orsi: Saját hangon énekelni


  Páratlan hangulatú koncert gyönyörű kulisszák között. Ezt ígéri július 11-e estéje, amikor is Kozma Orsié, Cseke Gáboré, Hárs Viktoré és Pusztai Csabé, vagyis a Kozma Orsi Quartetté lesz a Jazzy Tower. A koncertről, a fejlődés útjáról és a saját hang meglétéről Kozma Orsival beszélgettünk.

 • Anima Sound System: Gravity and Grace (Magneoton)


  Rövid ideig sokan voltak már az Anima Sound System rajongói. Vagy legalábbis sok embernek van kedvenc Anima-dala. Nem könnyű kitartani az 1993-ban alakult zenekar mellett. Megszeretjük egy nagylemezét, aztán néhány év múlva kapunk egy teljesen mást, amellyel már nehéz azonosulni.

 • Fesztiválok és himnuszaik


  Nyáron a hazai zenei életben minden a fesztiválok körül forog. Nem csoda hát, hogy a zenészeknek óriási megtiszteltetés és persze hatalmas reklám, ha elkészíthetik egy-egy rendezvény hivatalos dalát.

 • Listamustra 2015/26


  Az Egyesült Királyságba is megérkezett napjaink vezető európai klubslágere, az Are You with Me, amely áprilisban két hétig uralta a német listát, a briten a 46. helyről a másodikra ugrott. Előadója Lost Frequencies. A név az 1993. november 30-án született Felix De Laet belga lemezlovas-producert takarja.

 • Leonard Cohen: Can't Forget – A Souvenir of The Grand Tour (Columbia/Sony Music)


  Irigylésre méltó módon kényezteti rajongóit a zenészköltő: a 80 éves mester hat év alatt két sorlemezt és öt különleges koncertanyagot jelentetett meg. Utóbbiak közé tartozik a tízdalos Can't Forget – A Souvenir of The Grand Tour, melynek 2012–2013-ban rögzített felvételeinek közel felét kiadatlan Cohen-nóták, illetve exkluzív feldolgozások teszik ki.

 • Mariah Carey: #1 to Infinity (Sony Music)


  Lassan ott tartunk, hogy az amerikai énekesnő minden második stúdióalbumára jut egy válogatáslemez. Igaz, a mostani, negyedszázadot átfogó összegzés apropóját a díva idén indult Las Vegas-i koncertsorozata adja, s a korongra a régi sikerek mellé egy vadonatúj és meglepően ütős nóta is felkerült.

 • Honeybeast: A legnagyobb hős (Gold Record)


  A Honeybeast A Dalnak, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának eddigi legnagyobb győztese. Tavaly a zenekar a közönségszavazatoknak köszönhetően egészen a nyolcas döntőig menetelt. Ha nincs a műsorfolyam, akkor bizonyára megmarad „Petőfi rádiós” együttesnek. Nagy kár lett volna!

 

Szólj hozzá!

hozzászólások száma